miércoles, 10 de marzo de 2010

L’aportació de la Generalitat per la renda garantida de ciutadania només servirà per pagar a 32 persones


La renda garantida de ciutadania és un subsidi de 400 euros que es poden cobrar des d’un mes fins a tres anys, sempre que no hi haja ningú de la familia que tinga ingressos, o que estos siguen menors, per a tota la família, als 300 euros.

Enguany han augmentat molt les sol•licituds perquè a moltes persones se'ls acaba el subsidi i no troben treball. Per això, la portaveu de Compromís, Loles Ripoll, ha afirmat que "la Generalitat ha de garantir una aportació econòmica suficient per a donar cobertura a totes les sol•licituds. Esta renda és xicoteta, però pot salvar de situacions molt greus a moltes famílies, per tant exigim que la Generalitat aporte recursos".

Des que va començar la crisi econòmica, Paterna ha anat acumulant parats, sense que els nostres responsables polítics sàpien posar-li fre. Des de setembre de 2007 el nombre de parats ha crescut fins a arribar a més de 7.000 persones, i segons el SEPE ara hi ha uns 1.500 parats que ja no perceben cap ingrés, xifra que s'anirà incrementant gradualment al llarg de 2010”, expliquen des de Compromís.

En els dos primers mesos de 2010 s’han rebut 80 sol•licituds, i s’espera que siguen més de 400 les rebudes fins a final d’any. L’aportació que té previst donar la Generalitat per a este concepte i que està consignada en els pressupostos de Paterna per a 2010 és de 158.320 euros, quantitat que només pot cobrir 32 persones durant 12 mesos.
http://www.hortanoticias.com/noticia/459250/Paterna/l%C2%92aportaci%C3%B3-generalitat-per-renda-garantida-ciutadania-nom%C3%A9s-servir%C3%A0-per-pagar-32-persones.html

Segons Loles Ripoll, membre d’Iniciativa i portaveu de Compromís, "esta quantitat és una burla, és totalment insuficient i no pal•liarà la situació precària de tantes persones, tants veïns del municipi. Ells i els seus fills estan passant per dificultats fruit de la crisi econòmica de la qual no són responsables. Sembla que la renda de ciutadania s’ha posat per a quedar bé, per a donar una imatge solidària quan en realitat no han posat recursos suficients. Pareix que la preocupació del PP és donar una imatge però no solucionar les situacions reals".

No hay comentarios:

Publicar un comentario