lunes, 7 de mayo de 2012

Acció Ecologista-Agró demana explicacions per la mala qualitat de l’aigua del Parc Natural del Túria

L’aigua del riu, òptima quan entra en este parc natural, cal depurar-la quan arriba a la planta potabilitzadora de Manises

Este dimarts 17 d’abril, la Junta Rectora del Parc Natural del Túria es va reunir per primera vegada després de les eleccions autonòmiques de 2011 i de canviar el seu director. Acció Ecologista-Agró, que comptà amb representant en este òrgan des de l’any passat, va demanar explicacions per la deficient gestió de l’aigua del riu. Paradoxalment, el Túria, conforme creua el seu parc natural, veu com la qualitat de l’aigua es degrada pels vessaments urbans incontrolats.

Quan el Túria arriba al municipi de Pedralba, la seua aigua és d’una qualitat òptima. Tanmateix, quan el riu entra i travessa el Parc Natural del Túria, la qualitat de l’aigua comença a reduir-se gradualment fins a arribar a la planta potabilitzadora de Manises. En esta planta cal tractar-la per a depurar tots els vessaments, majoritàriament urbans, que patix en municipis com Paterna, Vilamarxant, L’Eliana, la Pobla de Vallbona o Riba-roja del Túria, localitats on han proliferat des de la segona meitat del segle XX les urbanitzacions i els pous cecs.

No hay comentarios:

Publicar un comentario