viernes, 4 de septiembre de 2015

Compromís promou un Ple Extraordinari per tal que Paterna s’incloga dins la xarxa estatal de ciutats-refugi

Juanma Ramón: “Volem que Paterna estiga al capdavant de la solidaritat i la justícia social”


Per a Compromís estem assistint a una de les majors crisis humanitàries dels darrers anys. Generada pels conflictes bèl·lics d’Orient Pròxim i la consegüent fugida massiva de la població, que amb el seu intent d'arribar a Europa posa les seues vides en perill caiguent en les màfies de la immigració i trobant-se amb les portes tancades d’una Europa cega, sorda i muda davant el seu patiment. Una Europa, a més, que és en gran mesura responsable dels conflictes que assolen els seus països d’origen.
Davant la inoperància del govern central, i dins el marc de referència del pacte programàtic que firmaren les forces d’esquerres i que el PSOE no volgué firmar, hem pres la iniciativa junt a Podem i Esquerra Unida d’atendre la petició feta per molts veïns i veïnes que ens han mostrat la predisposició a col·laborar oferint els seus habitatges per acollir a refugiats.
Segons Juanma Ramón, portaveu de Compromís, “no podem quedar indiferents davant este drama humà i és per això que demanem que Paterna es declare ciutat-refugi per acollir estes persones i contribuir a pal·liar, en la mesura de les nostres possibilitats, les conseqüències d’estos conflictes”.
Per a Juanma Ramón “molts paterners i paterneres varen conéixer de primera mà el què significa fugir d’una dictadura i d’un país en conflicte i per això hem de ser especialment sensibles i solidaritzar-nos amb les persones refugiades d’unes guerres que no han provocat però de les quals sí que pateixen les terribles conseqüències”.
Segons el portaveu de Compromís “les impactants imatges aparegudes darrerament als mitjans de comunicació han de servir per a remoure consciències i donar una resposta urgent a aquesta crisi.”
Al ple extraordinari també es presentaran altres mesures de caràcter social que beneficien a les persones amb risc d’exclusió del nostre municipi i que es troben també en una situació desesperada.
No podem esperar a què el PSOE resolga les seues lluites de poder amb el PP. La situació social actual necessita mesures urgents i contundents per tal de garantir el dret a una alimentació bàsica i una vida digna de tota la ciutadania de Paterna.

No hay comentarios:

Publicar un comentario