miércoles, 14 de octubre de 2015

Compromís per Paterna convoca juntament amb els altres partits d’esquerra i els moviments socials a la Marxa contra Puerto Mediterráneo

La marxa que tindrà lloc el dissabte 17 d’octubre a les 10 h. tindrà 3 punts d’eixida.
Un des de l’ajuntament de Paterna, altre des de San Antonio i altre des de K7 on acudiran els assistents de Burjassot, Godella i Rocafort

La marxa pretén posar en valor el paratge natural de La Mola, reivindicant les seues potencialitats com a espai natural d’esbarjo saludable i nexe comunicador dels diferents barris de Paterna. A la marxa també s’han apuntat persones de diferents pobles de la Comarca, que volen reivinidicar aquest espai i demanar a la Generalitat Valenciana, que és qui té les competències, que rebutge el projecte especulatiu de Puerto Mediterràneo que tan de mal faria per al comerç local, els altres centres comercial i que dificultaria les comunicacions entre els pobles de la Comarca i València.
Cal recordar que la Mola és un paratge natural de vora 3.000.000 m2. Aquest paratge està compost per un considerable bosc de pins, una part del qual és producte de la repoblació que any rere any han realitzat els escolars de Paterna amb motiu del dia de l’arbre. També hi ha camps de secà, sotabosc mediterrani i un barranc (l’Endolçà) amb racons amb especial interès ecològic i paisatgístic.

En opinió de Juanma Ramón, portaveu de Compromís per Paterna, “aquest paratge té un potencial increible que faria de Paterna un referent en quant a paratges protegits amb diferents activitats per a la ciutadania. Seria el paratge nautural més important de la comarca i focus d’atracció per a la realització de diferents activitats que tinguen que vore amb la natura, com ara, pic-nic, senderisme, bici de muntanya, esports d’aventura. Siturariem a Paterna en el mapa de les ciutats compromeses amb els esports que es poden realitzar a la natura”. El projecte presentat per les organitzacions socials de Paterna, també té previst la senyalització d’un rocodròm, la demarcació de una zona de passeig de gosos, altra de jocs infantils o l’acondicionament del mirador de la Mola, des d’on es pot vore la Calderona, la serra de Corbera i la mar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario