lunes, 22 de febrero de 2016

Compromís presentarà al proper ple una moció per a la derogació de la figura de l’ATE

Juanma Ramón: "Des de Compromís demanem el retorn de les competències de la gestió urbanística i territorial als municipis"


Compromís per Paterna presentarà una moció al proper ple perquè el consistori demane al Consell la modificació de la Llei 5/2014 i la derogació de la figura de l’ATE (Actuació Territorial Estratègica) que, segons la formació d’esquerres només ha servit per a desenvolupar les polítiques del “ladrillazo i l’especulació urbanística del Partit Popular”.

L’actual llei urbanística que pretén modificar Compromís per Paterna, és la que dóna carta de legalitat a les ATEs, figura urbanística que, segons l’organització valencianista, va relegar als ajuntaments al paper de “figurant”. La Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge a més de llevar les competències en regulació del territori als ajuntaments, accelera també els processos d’aprovació de plans urbanístics, facilitant l’especulació i l’amiguisme “dos de les senyes d’identitat del PP i que, dia rere dia, ens recorda la premsa les seues conseqüències nefastes per al nostre territori”. Esta acceleració del procés elimina les garanties de transparència, concurrència i publicitat, donant als promotors privats facultats pròpies de l’administració.
Segons el portaveu de Compromís per Paterna, l’actual Consell té previst la modificació de l’esmentada llei en els mesos vinents i és per això que des de l’organització d’esquerres, en defensa de l’autonomia municipal, demanen la retirada de les Actuacions Territorials Estratègiques.
Compromís té intenció de presentar esta moció al proper ple perquè siga aprovada per la majoria del consistori. “Entenem que el PP votarà en contra, ja que tant la llei com la figura de l’ATE són creacions seues. Però esperem comptar amb el vot favorable de la resta de partits” ha manifestat, el portaveu Municipal de Compromís per Paterna Juanma Ramón.

L’actual legislació impedeix, a més, qualsevol procés de participació ciutadana inherent a la tramitació d’un Pla General d’Ordenació Urbana per part dels ajuntaments. “No sols suposa un atemptat contra el territori i a l’autonomia municipal, sinó que a més barra el pas als processos de participació i empoderament del territori per part de la ciutadania. Volem que siguen els ajuntaments els que coordinen processos participatius oberts a tota la ciutadania per a dissenyar el model de ciutat i la gestió del nostre territori”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario