martes, 2 de febrero de 2016

Ple de Paterna entre circ i cortijo Sagredo Style


Està clar que darrerament els plens de Paterna són del tot poc habituals. Allí hem vist des de les eixides de to de Sagredo fins les actuacions insòlites protagonitzades per un assessor del PSOE cridant des del públic davant una intervenció de l'oposició. El darrer Ple del mes de gener va fer pujar el nivell i va arribar a convertir-se en un circ tal i com denuncien des de Podemos "l'espectacle al que ens té acostumats el primer edil de prepotència, sobèrbia i insults, en este últim ple de gener ha tornat a convertir el saló de plens en un gran circ davant les mirades de les veïnes i veïns". I és que l'actitud de Sagredono no podria menys que qualificar-se d'infantil quan el ple el va desautoritzar per segona vegada per a imposar-li un pressupost que ell ha estat incapaç d'aprovar. Sagredo es va passar més d'un quart d'hora intentant convèncer als habilitats nacionals per a que li permeteren tombar la proposta de tota l'oposició, però ni la sectetària ni el interventor ni l'oficial major ballaren la música que els demanava l'alcalde i finalment aquest, visiblement contrariat, hagué d'empassar-se uns pressupostos que marquen unes polítiques socials que ell mai haguera volgut per a Paterna. Sagredo es va passar la resta del Ple fent comentaris fora de to fent al·lusió a la retirada per part de l'oposició del Xec-bebé. Però tal com denunciava Compromís per Paterna en una recent nota de premsa, Sagredo no havia portat al ple cap proposta de xec-bebé. Simplement havia portat la dotació pressupostària. L'oposició va tombar-la per considerar que no es pot aprovar un apartat econòmic sense haver vist primer en que consisteix el pla.



La situació va passar de còmica a patètica quan una comerciant militant del PP va denunciar públicament una campanya contra ella i el seu negoci llançada des del Facebook oficial del PSOE de Paterna. Sagredo es va amagar dient que ell no controlava les seues xarxes socials per una banda i criminalitzant l'actitud de la comerciant per altra. Però això no era la primera vegada que passava. Al passat ple extraordinari el regidor d'Esquerra Unida es queixava d'una campanya semblant difamatòria contra un militant de la seua formació llençada des del facebook del PSOE de Paterna. En aquella ocasió Sagredo va llevar-se, també, les culpes dient que ell no porta les xarxes socials del PSOE. Quan estava apunt d'acabar el Ple Sagredo va informar que havien estat retirades les dos entrades difamatòries fetes des de la pàgina de Facebook del PSOE. La de la dona militant del PP acabava de ser denunciada, però la del jove integrant d'EU feia pràcticament un mes que s'havia denunciat sense que cap responsable del PSOE donara la cara ni llevara l'entrada.

Per a la bancada popular, el darrer ple, ve a corroborar la incapacitat de l'alcalde per a fer front a les demandes dels seus regidors i que per això impedeix les preguntes corporatives en finalitzar la sessió plenària convertint el ple en el seu cortijo. En este sentido, la portavoz popular recorda Sagredo que "l'accés a la informació i donar resposta a les preguntes dels representants municipals no es quelcom optatiu, sino una obligació de l'alcalde, ya que el ple és el màxim òrgan de representació de la ciutadania i és a ells en definitiva a qui està deixant d'oferir informació".
El grup popular es burlava també de les 33 propostes firmades davant notari per part de Sagredo. Segons opinió del PP ningú no coneix el contingut d'aquestes promeses ni comença a dubtar de la seua autenticitat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario